Tuesday, June 16, 2009

little happiness


a trebuit azi sa alerg cu diferite treburi prin centru. tocmai ma pregateam sa parcurg in maxima viteza de la parcul cismigiu la universitate, cand inaintea mea a aparut o mama tanara si excesiv de involburata intr-o rochie albastra, cu un pusti de vreo doi-trei ani. pustiul topaia exasperat in incercarea de a ramane agatat de un deget parintesc, cu o sapca galbena aruncata aiurea pe cap, cu tricoul scurt plin de biciclete rasucindu-se pe el in toate directiile, cu pantalonii strambati de atata "mers".

mi-am adus aminte de o alta mama tanara (de data asta o mama nike) care se grabea cu caruciorul, saptamana trecuta la mine in cartier, sa traverseze strada, in timp ce pustiul (sau pustoaica) baga cu nonsalanta din tzeava roiuri intregi de baloane de sapun rozalii, pe deasupra asflatului, numai cu freza usor deranjata de vanticel.
si mi-am adus aminte de dani, care mi-a povestit, dupa furtuna de acum cateva saptamani, cum o batranica se arata extrem de ingrijorata in statie pentru afisele electorale, pe care vantul le sfasia direct pe stalpi: "si noi de unde mai stim acum cu cine mai votam?" a intrebat batranica si s-a hlizit la dani :P micile momente de fericire ale fiecaruia... ale unora in siguratate ale altora in compania necunoscutilor :P
si mi-am mai adus aminte, dar n-am mai avut timp pana la urma, a trebuit sa ma adun, sa repornesc motoarele

mai am oricum de alergat maxim trei zile dupa care voi fi scapat de teza (evenimentul se va intampla joi :)) si o sa mai fie nevoie de mine la targ putin sambata seara cand lanseaza diana, dupa care imi iau concediu si dupa care o sa citesc si o sa-mi prajesc creierul cu filme ca bogdan si poate imi aduce si madi cand se intoarce cartea de care i-am zis (mi-a adus acum o fotografie dintr-un anticariat din amsterdam cu o papusha blythe f frumoasa normal - nu mai pot sa scriu "normal" fara sa ma gandesc la romanul adelei greceanu dar asta e :P)
in foto e tom waits

No comments: