Tuesday, October 20, 2009

x

inainte nu-mi placeau zilele pierdute dar acum incep sa-mi placa tot mai mult si asta e o zi pierduta foarte frumoasa. in al doilea rand pt ca dupa foarte multa vreme m-a sunat maica-mea si n-am mai fost nervoasa pe ea, ceea ce e si mai frumos in contextul in care dupa foarte multa vreme ma duc in weekend la corabia. aproape ca nu mai sunt nervoasa nici pe taica-meu dar aici mai dureaza. cel mai frica la corabia o sa-mi fie de frig de la dunare dar o sa-mi iau bocanci si si polar si geaca windproof cu gluga si gata. si o sa am grija sa-i cumpar ceva bun de mancare lui miky, ceva juicy, si o sa ma uit la el cum mananca cu pofta. si o sa-i mangai pe coca daisy si miky2 dincolo la dani la fel de mult pe toti trei fara sa-mi pierd rabdarea si o sa mergem si la casa noastra si o sa deschidem ferestrele sa se aeriseasca si o sa ne uitam cat au mai crescut pomii plantati asta primavara.
si o s-o vad si pe bunica-mea si o sa am rabdare chiar si cand n-o sa inteleaga iar ca nu vine nimeni din televizor peste noi. si o sa ma bucur de doua ori mai mult cand e lucida si o sa-mi aduc aminte ca pe mine m-a recunoscut intotdeauna si o sa-i duc prajituri.
si o sa incerc de doua ori mai mult sa vorbesc cu frate-meu chiar daca e nervos si neatent.
si n-o sa stau deloc in casa sa citesc din carti o sa stau numai pe-afara cu toata lumea si n-o sa-mi deschid laptopul decat foarte putin sa descarc pozele pe care o sa le fac la dunare cand o sa mergem la pescuit.
o sa punem aparatul pe un bustean si o sa ne facem poze eu si dani si unchiul lui care vine de la severin si la care am fost in august de ziua mea cand n-a stiut nimeni ca e ziua mea si am mancat in curte peste pe disc. si da, la 30 de ani e la fel de bine ca la 20, numai ca altfel, poate cu mai multa nostalgie desi la mine nostalgia s-a proiectat intotdeauna cumva invers de la 16 ani cand mi-am dat seama ca 16 ani e ideal :)
deocamdata azi am avut treaba in oras si am mers putin pe jos s-a facut mai cald si era f multa lume in centru. dani a iesit de la job cu gluga pe cap sa-i dau ceva si am stat trei minute si apoi am fost la xerox si iarasi tipa mi-a extras cartea minuscula de poezii dintre uriasele volume de drept si dupa m-am intalnit cu oana la o tigara (n-am mai fumat mai mult de doua luni dar acum fumez iarasi si imi face placere si acum si mi-a placut si cand n-am mai fumat dar e greu de explicat) si oana mi-a luat carti de la biblioteca pt ca eu nu mai sunt nimic la facultatea de litere si nu mai am voie sa iau.
si in timp ce-o asteptam pe oana m-a sunat diana care era in pauza de cafea la scoala si in timp ce eram cu oana m-a sunat alta prietena dar a ramas s-o sun eu mai tarziu
si ieri am vorbit cu alta prietena care ne-a invitat pe la ea intr-un weekend pe langa bucuresti si am mai sunat alta prietena si am stabilit sa ne facem timp saptamna viitoare si alta prietena s-a intors din numaistiucetara si trebuie sa plece in filipine si poate ne strecuram cumva sa ne intalnim si faptul ca e vorba numai de prietene are legatura cu 30 cu nimic altceva.
si data viitoare o sa am limitez la filme si carti si sa explic ultimele posturi care n-au explicatie

1 comment:

diana said...

sunt intr-o stare usor depresiva. poate de aia am plans la citirea postului. nu mi s-a mai intamplat sa plang la tine pe blog.:) deci, e un eveniment.
cat despre zile pierdute, eu zic ca meriti si tu cateva. tin minte ca scria mihai vakulovski pe undeva ca mai inainte nu-si permitea sa se uite pe geam din troleu sau autobuz...(nu stiu cu ce merge el prin brasov, nu conteaza). ca avea mereu de citit ceva, pana cand si-a dat seama ca e misto sa urmaresti lumea si ce se petrece pe afara (sau ceva de genul asta), ca nici pentru asta nu ai mult timp la dispozitie. in fine, ideea era sa iti zic: "bine faci!!!". ma bate si pe mine gandul sa le las pe toate balta si sa ne intalnim. (vreodata:D)