Thursday, May 24, 2007

fetitza si-a dat seama


fetitza a inteles ca nu exista rew. asa ca o sa intre intr-un proces de reconstructie.

o sa se corecteze.

Wednesday, May 16, 2007

voodoo


pentru astazi doar atat. fetitza ar vrea sa-i faca pe unii sa sufere. sa sufere mult. sa-i stie zdrobiti. vrea sa-i faca sa sufere. dar nu vrea / nu poate sa-i vada suferind :)

Monday, May 14, 2007

jeliza-rose



tideland - directed by terry gilliam, a novel by mitch cullin
fetitza are 12 ani. are patru prietene imaginare - mustique, baby blonde, glitter gal şi sateen lips - personalizate în capetele (care aduc mai degrabă a voodoo dolls) a patru păpuşi. evident detaşarea capului de trup la păpushi funcţionează ca o parabolă pentru desprinderea fetitzei de realitate. pentru autismul fetitzei care nu face deosebirea între un corp viu şi un cadavru.
aici intrăm în grotesc. cadavrul în putrefacţie e grotesc. imaginea fetitzei mângâind cadavrul în putrefacţie e grotescă. şi forţată la un anumit nivel de percepţie. şi totuşi perspectiva asta care ne face să punem eticheta forţat şi excesiv e greşită. cheia e greşită. junkies, overdoses, corp inert (chiar dacă viu - te întrebi ce înseamnă viu). fetitza a trăit tot timpul lângă cadavre. normal că nu face diferenţa.
chiar dacă se plusează cu celelate personaj - a retard and a weirdo, mi se pare justificat. plusul, excesul, închide toate uşile. chiar dacă e previzibil cum au zis mulţi, e bine că e previzibil. nu credem în minuni. numai o minune scotea din previzibil, dar nu credem în minuni.
fetitza va fi pur şi simplu bine. va fi până la urmă safe. va ieşi cu bine. cumva.
previzibilitatea asta e un mod de a-ţi da senzaţia că viaţa merge într-un singur sens. încet, într-un singur sens. în brazil gilliam derulează pe toată durata filmului aceeaşi piesă. e şi aici cam acelaşi lucru.
în rest, nu vreau să spun nimic de ţara minunilor. nimic de alice. jeliza-rose

Wednesday, May 9, 2007

PAPUSHILE NU SUNT URATE

aseara o prietena mi-a zis ca sunt DEPLASATA cu papushile mele, REDUNDANTA cu fetitzele and all si ca PAPUSHILE SUNT URATE.
so
rewind rewind rewind
nu cred ca fetitza e din trecut si gata. fetitza e si din viitor. asha vad eu lucrurile. ruine si copii. asa o sa fie viitorul. nu viitorul imediat though. dar pentru ca or sa fie copii, pt ca humanoizii or sa fie din nou naivi (toti naivi), o sa fie bine la final. :) asa cred eu.
si dup-aia toti or sa faca arta si o sa fie un cer de desene animate deasupra. (iar sunt redundanta:P)
in plus trebuie sa subliniez ca FUNCTIONEZ. fetitza e o prleungire. si prelungirile sunt refugii evident. dar asta nu inseamna ca nu functionez in the real world and all. FUNCTIONEZ.
in plus fetitza nu mai loveste si fuge ca inainte. credeam ca se vede asta. fetita STA. si e infinit mai greu si mai MATUR sa STAI. cu tot corpul concentrat pe verticala.
in fine, e trist.

rewind


ok. imi propun ca de azi incolo sa dau in fiecare zi (sau ma rog aproape in fiecare zi :P) un posibil motiv / cauza pt obsesia mea cu fetitzele :)
primele motive / cauze or sa duca "discutia" intr-o zona boring evident. asta e :P
so...
1. fetitzei i se permite orice. nu poate fi trasa la raspundere pt ca e "mica" :P. si are voie sa se joace. si nu pare ridicol daca se joaca. fetitza poate sa fie naiva. poate sa fie pasiva. poate sa fie calda fara sa fie penibila. poate sa fie rea si sa nu mai conteze. imediat sa nu mai conteze ca a fost rea. fetitza poate sa fie dragalasha fara sa fie "altfel." numai prin simplul fapt ca e fetitza. nu-i trebuie "personalitate." fetitza isi face o mie de prieteni. in fiecare zi alti prieteni.

fetitza poate sa fie autista fara sa para proasta. fetitza poate sa fie retrasa si asta sa nu fie un lucru rau.



fetitza poate sa ierte toate rautatile din lume. sa le ierte imediat. si sa nu para proasta :). fetitza n-are complexe. complexele vor aparea mult mai tarziu.



ok. asta e un motiv fff posibil. pt ca aici e un singur motiv. numai ca atunci trebuie cautat COMPLEXUL care duce la retard. pt ca inainte de fetitza e retard. rewind.



foto e de pe thoughtballoons.blogspot.com


vinyl recomanda o papusha gina garan pt ruslan :P


www.papushaptruslan.com

Sunday, May 6, 2007

Saturday, May 5, 2007

fetitza nu e sakura fetitza e ca sakura


fetitza traieshte intr-o lume in care culorile vorbesc. un verde metalizat. un albastru ca dintr-un cer de desene animate cum am mai spus, cum am s-o mai spun. un albastru ca dintr-un cer de desene animate. un verde metalizat etc. fetitza traieshte singura. ii este mai mereu frica de intuneric, de gresheli, de ochiul rece din fatza lcd-ului 19’’TFT LG L1919S-SF 5 MS.

ii este mai mereu frica ca n-ai sa-i mai raspunzi la mail. maine. ii este mai mereu frica ca maine cineva n-o sa-i mai raspunda la mail. ca cineva o sa-i inchida telefonul. ca cineva o sa gaseasca un motiv sa se supere pe ea. ca cineva o va gasi prea stearsa, prea rigida, prea obosita, prea fara motiv obosita, prea inalta prea scunda, prea visatoare prea colorata, prea rece, prea calda: DEPLASATA. alearga. se opreste si respira. isi asculta respiratia. fetitza e ok. isi spune. fetitza e ok. si intr-adevar crede asta. si intr-adevar fetitza a fost intotdeauna ok si nu exista pur si simplul niciun motiv pt care ar trebui sa se schimbe. si da o sa vorbeasca despre ea si despre toate lucrurile care o inconjoara si despre toti oamenii pe care ii iubeste. pentru ca fetitza ii iubeste pe toti. ii iubeshte si pe cei rai. pe cei rai cu ea. au dreptate. fetitza isi trage singura fermoarul si peste barbie si peste ochi si peste frunte. ea se baga singura acolo. de unde sa stie. au dreptate. s-o lase in pace daca ea nu poate. s-o lase singura. ea singura vorbeshte despre ea ca despre o alta.

sakura - in search of own memory to stay alive